• header_1.jpg
  • header_2.jpg
  • header_3.jpg
  • header_4.jpg
  • header_5.jpg
  • header_6.jpg
  • header_7.jpg
  • header_8.jpg
  • header_9.jpg
  • header_10.jpg

Trendbox onderzoek: emigratiewens neemt sterk toe

Nederland in top 10 van gelukkigste landen van de wereld. Alhoewel Nederland op de world happiness index standaard in de top 10 van meest gelukkige landen ter wereld staat, neemt de wens om te emigreren sterk toe.

Amsterdam, 16 maart 2016 - Volgens UNICEF behoren Nederlandse kinderen tot de meest gelukkige in het geïndustrialiseerde deel van de wereld. Adviesbureau Mercer stelde op basis van eigen onderzoek dit jaar dat ons land na Denemarken het beste pensioenstelsel ter wereld heeft. Over de kwaliteit van ons zorgstelsel in internationaal perspectief bestaat enige discussie, maar meestal worden we hier toch echt wel aan het goede been geopereerd. Op milieugebied was Nederland ver weggezakt, tot in de internationale achterhoede.

 ik vertrek

Maar de door Urgenda gewonnen rechtszaak tegen de Nederlandse Staat en de uitkomsten van de milieutop in Parijs bieden ook op dit punt perspectief. Bovendien heeft de Nederlandse economie haar weg omhoog weer gevonden: volgens de Conjunctuurklok van het CBS staan bijna alle indicatoren op groen. Het SCP constateerde onlangs in De sociale staat van Nederland 2015 dat de tevredenheid van de Nederlanders ‘met het leven’ sinds de crisis nauwelijks achteruit is gegaan: een 7,8 gemiddeld is voorwaar ook geen slecht rapportcijfer. Maar aansluitend stelde het instituut ook dat er ‘relatief grote zorg’ is over de toekomst. Zou dat dan de achtergrond zijn van de wederom toegenomen wens om ons land te verlaten? Of is het toch dat eeuwige chagrijn, het steeds maar weer halflege glas, het notoire Somberman-denken dat ons parten speelt? Jammer is het wel. Er is in Nederland genoeg om niet trots op te zijn, maar nog veel meer nog om wél van te genieten.

ik vertrek grafiek

Dit artikel komt uit Focus op 2016. Hiervoor werden eind december 2015 n=600 respondenten online ondervraagd. Het betreft een landelijk representatieve steekproef uit de populatie van 18 jaar en ouder. De bereikte steekproef werd geijkt op basis van de Gouden Standaard, de branche breed gehanteerde norm.

Aanvullende informatie voor Focus op 2016 werd ontleend aan Trendbox’ Life & Living, aan het Nationale BBQ Onderzoek 2015, aan Online boodschappen en maaltijdboxen 2015, aan 25 jaar Oranjekoorts onderzoek rondom EK’s en WK’s Voetbal en aan de Activatie Barometer, een samenwerkingsverband van Trendbox met Activate&co.

Meer informatie of Focus op 2016 gratis aanvragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 - 669 44 14

 

 

 

 

Contact

Marnixkade 109f
1015 ZL Amsterdam
T. +31 (0)20 589 83 83